Yohji


Ünlü Japon tasarımcı Yohji Yamamoto'nun 1996 yılında piyasaya sürülen, üretiminin durdurulmasıyla 2005 yılında "çok zor bulunan" statüsüne geçen parfümü. Günümüzde ise ancak doldurma parfümlerle hatırlanabiliyor.

İşin ilginç yanı, bu kısa ömrüne rağmen birçok -üstelik parfümlerle ilgilenmesini hiç beklemeyeceğiniz- erkeğin "kadınlarda en sevdiği parfüm" olarak hala Yohji'yi söylemesi.

Üst notalar: anason, portakal çiçeği, mandalina
Orta notalar: zencefil, orkide, ylang-ylang
Alt notalar: vanilya, sandalağacı, kumarin, misk, amber

Tam bir şehirli kadın parfümü. Şehri anımsatmakla kalmıyor, bir de şehir fikrini güzelleştiriyor, caz festivali reklamlarındaki gibi uyumlu mu uyumlu sokaklar ve kalp hızlandırıcı bir siluet getiriyor akla. Özellikle açılıştaki notalar ağız sulandırıcı. Geceye uygun olsa da kesinlikle karanlık ve buğulu değil; canlandırıcı bir parfüm. Son aldığı hal bana araba kokularını hatırlatıyor, ama -inanılması zor da olsa- gayet hoş bir biçimde. Tahmin edeceğiniz gibi erkek parfümlerini çağrıştıran bir tarafı var, ama bunun sadece dişiliği daha da artırdığı bir durumdan bahsediyoruz yine.

Yeşil, baharatlı ve odunsu, yoğunluğuna rağmen doğunun dokunuşuyla son derece duyusal olmayı beceren, ayrıntılarından hiçbir şey kaybetmeyen, seksi mi seksi bir karışım kısaca. Bize de bir gün yeniden üretilmesini dilemek ve doldurma parfümlere şükretmek düşüyor.

4 yorum:

lady Odeur dedi ki...

ah bir bulsam... :)))

Jitterbug dedi ki...

hiç umudum yok, hiç :)

Aylin AYASUN dedi ki...

ufff benim aradigim 3 koku var, biri de iste bu Yohji! Diger ikisini ise, birinizin uzun zaman aradiktan sonra buldugunu okudum: Joop - All About Eve. Digeri ise Issey Miyake - Le Feu D'issey (su anda piyasadaki Light edition degil ama, su an uretimden kaldirilan kirmizi yuvarlak sise benim aradigim). Bu arada, arayip da bulamadiginiz kokular varsa, http://kokudankokuya.com.tr/ adresinden siparis verebilirsiniz. Adamlarin elinde fi tarihinden kalma ve su an bulunmayan kokular mevcut. :) Sahsen bana pahali geliyor, siz ne dersiniz? Lady Odeur ve Jitterbug'a selam ve sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Muscent parfüme bakın

İzleyiciler

Twitter