Féerie ve Collection Extraordinaire




Fransız mücevher firması Van Cleef & Arpels'ın, Midsummer Night's Dream koleksiyonu için geçen sene hazırladığı -her zamanki gibi oldukça pahalı- parfümü Féerie.


Kapağın üzerinde mücevher koleksiyonunda da bolca kullanılmış olan zarif bir peri figürü oturuyor olsa da, şişenin yarattığı ilk çağrışım cinayet aleti olarak kullanılabileceği yönünde. Parfümün bu sene çıkarılan Eau de Toilette versiyonunda ise ağaç dallarını kullanmak yerine periyi direkt şişenin üzerine koyarak daha derli toplu bir iş çıkarmışlar.

Üst notalar: menekşe, frenk üzümü, İtalyan mandalinası
Orta notalar: Bulgar gülü, Mısır yasemini
Alt notalar: zambak yağı, Kabe samanı

İlk sıkıldığı anda tatlı ve odunsu duruyor: şişe gibi kokunun da Lolita Lempicka'ya benzeyeceği gibi bir beklentiye giriyorsunuz. Oysa kısa sürede turunçgiller iyice ağırlıklarını koyuyorlar, fakat tabii ki gençlere yönelik tatlı-limonlu kokulara kesinlikle benzemiyor. Kadınsı, lüks ve zarif bir turunçgil kokusu Féerie. Özellikle Versace'nin Yellow Jeans'ini beğenenler ve üretimi durdurulduğu için üzülenler Féerie'de aradıklarını bulabilirler. Biraz odunsu, birazcık da çileksi bir yanı olmakla birlikte toplamda turuncu bir koku. Derin gece mavisi şişe serinliğiyle sizi yanıltmasın.

Şahsen yine "Evde olsa arada kullanırım, olmazsa aramam." diyebileceğim bir parfümle karşı karşıyayım ve fiyatının karşılığını verecek bir büyüleyiciliği olmadığını düşünüyorum.

Van Cleef & Arpels yakın zamanda "Collection Extraordinaire" adında bir de one-shot parfüm serisi çıkardı. Serideki altı adet parfüm, parfümeride yaygın olarak kullanılan hammaddelere kişisel birer yolculuk özelliği taşıyorlar. Firma da bu seriyle doğaya saygısını sunduğunu belirtiyor.

"Gardénia Pétale, Orchidée Vanille, Lys Carmin, Muguet Blanc, Bois D'Iris, Cologne Noire"

Genel olarak çok çiçeksi ve otantik kokular bunlar. Her biri güzel bir tatil yöresine götürüyor insanı, çiçeklerin kokularını en yoğun olarak verdikleri akşam saatlerinde şık kadınlar yeni yeni akşam yemeği için dışarı çıkmış gibi. Sadece Cologne Noire daha baharatlı bir koku ve unisex.

Aynı konsepte sahip parfüm serileri olan markalardan aklıma ilk gelenler Prada, Hermés ve Tom Ford. En büyük farkı fiyatı olmakla beraber Zara'nın da hammadde üzerine güzel parfümler çıkardığını unutmayalım. Van Cleef & Arpels'ın yine "Haute Parfumerie" olarak tanımladığı bu seri, tarzın takipçilerinin gözünden eminim kaçmayacaktır.

1 yorum:

lady Odeur dedi ki...

Feerie sevimli bir koku ama sana katılıyorum bence de olmazsa olmazlardan değil :)

İzleyiciler

Twitter