CK IN2U Her

2007 yılında CK IN2U ve kampanyasıyla ilk göz göze geldiğimde 1994 yılına bir deja vu yaşadım. O zamanlar parfümle ilgilenmek için fazlasıyla küçük bir yaşta olmama rağmen CK One'ın billboardları gencecik abi ablalarla süsleyen siyah beyaz ve sade afişlerine kayıtsız kalamamıştım. CK One'ı kokladığım anda da parfüm kelimesinin çağrışımları benim için sonsuza dek değişmişti: "zengin ve kürklü kadın aroması"nın yerini hayal gücünü harekete geçirici bir sıvı almıştı.


İlerleyen senelerde, her parfümü denemeyi kendime görev edindiğim dönemlerde de CK One'ın yeri ayrı kaldı; cinsiyetlerin ötesine geçen, güvenilir, taze ve temiz bir parfüme ne zaman ihtiyaç duyulacağı belli olmazdı. 

2007 yılında ise artık o kadar çok "ezber bozan" koku üretilmişti ki, CK One güzel bir klasik olup çıktı. Calvin Klein da bunu farketmiş olacak ki, patentini almak üzere başvurduğu tabirle "technosexual" nesli hedefleyen yepyeni parfümü CK IN2U'yu piyasaya sürdü.

"Kız, erkeğin bloguna yazış şeklini seviyor. Erkek, kızın mesajlarından tahrik oluyor. Aralarındaki çok yoğun. Şu anda."

Parfümün isminin yazılışından ve şişesinde özellikle iPod materyalleri olan cam ve beyaz plastiğin kullanılmasından da anlaşılıyor: bu technosexual denen nesil, hıza ve iletişime önem veren, birbirine teknolojiyle bağlanan, şu sıralar 20'li yaşlarında olan nesil. 


Koku da bir o kadar genç. CK IN2U Her'ün şaşırtıcı ve denenmemiş notaları yok; bir çokları gibi -belki fazlasıyla güçlü- bir turunçgil bombardımanıyla açılıyor, yavaş yavaş sıcacık, odunsu bir hale geliyor. 

Üst notalar: frenküzümü yaprakları, Sicilya bergamutu, greyfurt suyu
Orta notalar: şeker orkidesi, beyaz kaktüs
Alt notalar: kırmızı sedir ağacı, neon amber, vanilya suflesi

Buna rağmen onu farklı kılan bir şey var, bu da sanırım her ne kadar kadın parfümü olarak geçse de, unisex kabul edilebilecek bir bütünlüğü olması. CK One'ın gücü onda da var: Gece-gündüz, yaz-kış, günlük-spor-şık ve hatta belirttiğim gibi, kadın-erkek farketmeden kullanılabilecek bir parfüm. Etkisi son derece taze ve canlandırıcı, dolayısıyla bir daraltma yapmam gerekirse, kırılgan olmayan, her an uzun bir yolculuğa çıkabilecek olan, rahat ve seksi insanın kokusu diyebilirim: insan tenine mükemmel uyum sağlıyor ve evet, sonuç da oldukça seksi oluyor.

Benzerlerini, üstelik kendinden önce çıkmış olan benzerlerini, eksik bırakmayı başardığını düşünüyorum. Parfümden hoşlanmayan bir kesime parfüm kullandırdığından/kullandıracağından eminim. Keşke bizim neslin ilham verdiği parfüm de, CK One ve CK Be gibi daha ölümsüz ve felsefik bir konsepte sahip olsaymış diye hafiften iç geçiriyorum sadece. Olsun, kampanya geçiciliği vurgulayadursun, parfüm klasikleşmeye aday.

0 yorum:

İzleyiciler

Twitter