Gapscent Heaven


Gap'in sade ve spor giyim tarzıyla çok uyumlu, sade ve kolay sevilebilir bir parfüm Heaven. Daha önce belirttiğim gibi, giyim firmalarının parfümlerine şüpheyle yaklaşan biriyim ve siz de benim gibiyseniz, bu basit parfümü şaşırtıcı derecede başarılı bulabileceğinizi söylemeliyim.


Notalar: yasemin, müge, ağaç yosunu, misk...

... ve daha kim bilir hangi beyaz çiçekler. Kaynaklar bu dört notaya işaret etse de bir kere içinize çektiğinizde koca bir bahçenin söz konusu olduğunu anlıyorsunuz. Sıvının açık mavi renginin su kokularını çağrıştırdığına da çok bakmayın; ortada bir su varsa, olsa olsa ormanın içindeki bir göldür o. Heaven beyaz çiçeklerle yeşil ormanların kokusu.

Diğer yandan, deyimi yerindeyse biraz "karikatürize" bir parfüm. Eğer parfüm zevkiniz zaman içinde değişip geliştiyse, kendinizi "hayatta kullanmam" dediğiniz parfüm türlerini severken bulduysanız, Heaven'a karşı çok büyük bir aşk beslemenize fazla imkan yok. Çünkü kaçınılmaz derinlik arayışınız tatmin olmayacak. Gelin görün ki kullandığı ilk parfüm Heaven olan ve 10 yıldır başka parfümü beğenemeyen insanların sayısı da az değil. Gerçekten tam bir "ilk parfüm" Heaven, ve anlaşılan fena bağımlılık yapıyor.

Ben gündelik hayatımın bir bölümünde bu parfümle haşır neşir olmak isterdim. Mesela çamaşırlarımın veya bir arkadaşımın ( :) ) böyle kokmasını... Ama kendi parfümüm yapmaya kalkarsam çok çabuk başka bir dala atlayacağımdan eminim. Fiyatının nispeten makul olduğunu düşünürsek, güzel bir tatile bu parfümle gidilebilir, sonradan her koklayışta o tatil, kişisel cennet, tekrar tekrar yaşanabilir.

Son olarak bu parfümle ilgili bir keşif; yabancı bloglarda birkaç insan aynı şeyden bahsetmiş: Seneler önce ilginç ev eşyaları satan butik mağazalarda Mottura adlı San Francisco'lu bir firmanın Heaven isimli bir parfümüne rastlıyorlar. Çok fazla bilinmemesinin de hoşnutluğuyla, bulunamaz oluncaya kadar yıllarca bu parfümü kullanıyorlar. Sonra bir gün bir Gap mağazasına girip Heaven isimli parfümü kokladıklarında, kendi emektar Heaven'ları olduğunu farkediyorlar. 1994 yılında Gap, Mottura isimli bu küçük firmanın dört parfümünü satın alıp, daha uygun fiyatla, daha fazla kişiye satmaya başlamış. Bu da Heaven'ın başta bahsettiğim şaşırtıcı başarısının sebebi olabilir.


0 yorum:

İzleyiciler

Twitter