Jitterbug'ın Koku Defteri nedir?

"Her istediğim parfümü alamıyorum ama her istediğim parfümü yazabilirim!" diyerek hazırladığım bir blog: Parfüm blogu.

İçeriği nedir?

Sevdiğim, sevmediğim veya bir şekilde ilgimi çeken parfümleri yorumluyorum. Yorumlarımın belli bir formülü yok: kokuları benzerleriyle karşılaştırabilir, çağrışımlarımı sıralayabilir, şişelere takılabilir ve tabii ki bolca "alakasız" sıfata başvurabilirim.

Ben kimim?

Parfüm keşfine çıkmaya ve parfümler hakkında okumaya bayılan bir meraklıyım. Turunçgil, baharat, odun ve çiçek notalarına oldukça düşkünüm. Vanilyayı yeşil notalarla birleştiği zaman severim. Su kokularından ve şekerli kokulardan kolay kolay hoşlanmam. En sevdiğim parfümlerin arkasından sık sık Oliver Cresp ve Jacques Cavallier isimli burunlar çıkar.

Amacım ne?

Parfümseverlerle bir araya gelmek, kaç avuç kişiymişiz öğrenmek ve fikir alışverişi yapmak. Belli bir sıra izlemediğim için, hakkında fikir almak istediğiniz parfümlere memnuniyetle öncelik vereceğim. Burada yazdığım kadar da okumanın hayalindeyim, yorumlar her zaman açık.

Kısacası lütfen buyrun, bu bloga burnunuzu sokun. :)

45 yorum:

admin dedi ki...

Çok hoş olmuş, eline sağlık, takipte olacagim.

Sevgiler,
MakyajCantam.

Jitterbug dedi ki...

Desteğin için çok teşekkürler :)

Lighter-N dedi ki...

O kadar az ki parfüm blogları...bayılırım...başarılar...ben de takipteyim.:))

Jitterbug dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Matissera dedi ki...

parfümle ilgili bir blog görmek çok güzel! başarılar, takipteyim ;)

Jitterbug dedi ki...

çok sevindiim, teşekkürler :)

La Santa Roja dedi ki...

Çok güzel olmuş ellerine sağlık. Bir ara da Armani Code incelesen de yesek ;)Bir de Estee Lauder Pleasures. Hmm bir de Moschino Cheap and Chick. Ya da onu boşver, 5 yıldır kullanıyorum zaten ;)

Jitterbug dedi ki...

Tabii, hemen listeme ekliyorum, teşekkürler. :)

Emre dedi ki...

Süper bir blog hazırlamışsın. Yakın takipteyim ;) Başarılar :)

Emre

Unknown dedi ki...

konu parfüm olunca dengesini kaybedenlerdenim keşke üstüste bütün parfümlerikoklayıp test edebilsem kendi kendime notalarını bulmaya çalışmak yeni bir parfümün benim için büyük bi eğlence ve haz... bulgari omnia crystalline çok sevdiğim bi koku ve daha dp çakmasını çıkaramadı...sevgiler...kolay gelsin....

Jitterbug dedi ki...

haklısınız, kokuların internet üzerinden denenebileceği günler biran önce gelse keşke :) sevgiler.

Adsız dedi ki...

parfüm konusundaki zevklerimiz uyuşuyor gibi..kendime takip edecek bir blog buldum sonunda:)))

bu arada gece için midnight poison u tavsiye ederim..

pi dedi ki...

Merhaba,

Ben de kokular hakkında yazıyorum.Sitenizi çok beğendim.Umuyorum parfüm ve koku tutkunları daha çok yazsınlar, çoğalalım.

www.pinknivory.com

Unknown dedi ki...

çok güzel hazırlamışsın herseyi

bundan sonra koku alırken ilk kime danışılacak belli oldu :)

sevgiler...

Jitterbug dedi ki...

@deniz: sevindim :)

@pi: blogun çok güzele benziyor, iyi ki haber verdin. dileklerine de aynen katılıyorum. :)

@gorgeous hanım: zevkle zevkle! oraya da sevgiler ;)

Unknown dedi ki...

Böyle bir siteyle karşılaştığım için çok mutluyum. Parfüm ve koku benim de ilgi alanım diyebilirim. Bugüne kadar kullandığım bütün parfümleri cidden sadece güzel kokmak için değil iyi hissetmek iyi hissettrmek için kullandım:) Kısacası benim için son derece önemli bir ayrıntı...Ben de duty free lerde parfümeri lerde parfüm standlarından ayrılamayanlardanım.

meveo dedi ki...

merhaba,

blogunuza yeni rastladim. uzerine fazlaca dusunulmeyen bir konu olan kokuya ayirmis oldugunuz vakit ve emek icin bir koku meraklisi olarak tesekkur ederim.

sevgi ve saygilar,

vedat ozan.

http://www.facebook.com/vedatozankoku

Serkan Bilgi dedi ki...

Hala koku analizimi beklemekteyim, 50 lira hazir..:)

aslı dedi ki...

Naçizane fikrimce; konuyla ilgili detaylı bilgi ve birikimini düzgün bir dilbilgisiyle, sade ama iddiali anlatım biçimine hayran kaldığımı itiraf etmek istiyorum.
Aynı lezzette olan sayfa tasarımını da cok yeterli ve çarpıcı bulduğumu atlamamam gerektiğini düşünüyorum.

Bir önemli konu ise, Armani Code'un benim vazgeçilmezim olduğu... :)

Sevgilerimle,

Aslı

change_into dedi ki...

Jitterbug,
çok başarılı bir blog kutlarım parfüm severler gerçekten de hiç azımsanır bir sayıda değildir eminim..bende küçüklüğümen beri her parfümü merak eder hafızama alır inceler ve parfüm şişelerini biriktirirdim.koku ilginç bir duygu ve kokunun bıraktığı neşe, haz, mutluluk,acı, farklı nitelikte sayısız anı... Blogda yer alan parfümlerin büyük bir kısmı nitalendirdiğin yönde yorumlarını çok başarılı ve ilk ağızdan buldum...fikirlerini paylaştığın için teşekkürler.

athelas dedi ki...

merhaba,
chanel hakkındaki, özellikle coco mademoiselle hakkındaki yorumlarınızı da okumak isterim..
bir de kenzo jungle.
28 yaşındayım, sürekli kullanabileceğim kendime uygun bir parfüm arıyorum ama henüz tam istediğimi bulabilmiş değilim.
en son dolce gabbana the one aldım geçen hafta, henüz kullanmaya başlamadım ama tester denediğimde çok hoşuma gitmişti.

MissVenüs dedi ki...

Merhaba(: Blogunuzu yeni keşfetmiş ve zevkle takip etmeye çalışan biri olarak sormak istiyorum;
Parfümlerle ve kokularla cok fazla bilgim yok ve genelde ferah, çiçeksi yani genelde hafif kokuları seven birisiyim.
Yasemin çiçeğinin o büyüleyici kokusuna bayılıyorum ve alabileceğim, mümkünse saf yasemin kokan parfümler arıyorum..
Bildiğiniz, denediğiniz yada kullandığınız yasemin kokusunu yansıtan parfümler varsa bir postunuzda buna yer verir misiniz?
Şimdiden teşekkürler(:

mine dedi ki...

harika olmuş bu blog, bu kadar geç bulduğum için üzüldüm doğrusu.tanımların yorumların gerçekten çok iyi.ben de böyle bir şeyler yapmayı düşündüm fakat hala faaliyete geçemedim :) şimdilik takipteyim.

melda dedi ki...

merhaba benim gibi sürekli parfüm hakkında herşeyi merak eden birini gördüğüme çok sevindim.sürekli koklayıp okuyan ve okuyup koklayan,kokuyla dokunup kokuyla yaşayan biri olarak bunun değişik bir hobi belki de takıntı olduğuna inanıyorum.müziğin en dipteki tınısını dinler gibi parfümün de en dibini bulana kadar bekliyorum ve yorum yapıyorum.daha çok yorum ve parfüm çeşidi bekliyorum senden.çok teşekkürler..

Cfusun dedi ki...

merhaba buraya bayıldım çok güzel
olmuş.Fazla parfümle alakam yok ama sokakta kızların yanımda geçerken şeftali-kayısı gibi bir koku duyuyorum sorayım dedim:)
adını bilmiyorum ama çok güzel kokuyor tatlı meyve gibi nedir?

Jitterbug dedi ki...

Arkadaşlar, olumlu yorumlarınız için çok teşekkür ederim, gerçekten çok sevindim. Umarım yakında daha çok parfümle ve daha sık burada olacağım.

@cfüsun: Acaba Burberry parfümlerinden biri olabilir mi? Burberry Weekend'de şeftali özellikle belli oluyor, ama Classic'e de bakmanızda fayda var.

@Mutluluk: Christian Dior'un Diorissimo'su, yasemini de yoğun olarak içeren hoş bir beyaz çiçek kokusudur, bence denemediyseniz denemelisiniz.

@Athelas: Kenzo Jungle'ın yıllar önce bir kaplanlı bir versiyonu vardı ve bence harikaydı. Filli versiyonu ise bana hala fazla ağır geliyor ve diğerinin gölgesinde kalıyor. Coco Mademoiselle ise orta yaş grubu için en güzel parfümlerden biri bence.

Nublack dedi ki...

hep böyle bir site arıyodum çalışmaların için çok teşekkürler :)

Jitterbug dedi ki...

çok sevindim, ben teşekkür ederim! :)

Başak dedi ki...

merhabalar, çok çok hoşuma gitti blogunuz sanırım bir oturuşta bütün postları okudum:)kokulara olan ilgim arttı diyebilirim. ayrıca bir kokuyu da sormak istiyorum. birkaç gün önce bi ortamda farkettiğim bir koku. çarkıfelek meyvesi ve beyaz çay içeren bir kolonya oldugunu söylediler. bu içeriğe sahip herhangi bir parfüm biliyor musunuz acaba?

Jitterbug dedi ki...

çok sevindim, teşekkür ederim! :)

aradığınız "azzaro now" olabilir mi acaba? kolonya değil ama bu iki notaya da sahip ve 2007 çıkışlı olsa da geçtiğimiz sene Sevil Parfümeri'de bolca denetiyorlardı bu parfümü.

aşk-ı parfüm dedi ki...

Merhabalar :) elinize sağlık diyecceğim bende bir parfüm meraklısıyım ve bu merakı bende blog yazarak herkesle paylaşmaya karar verdim.Belki bir gün sizde benim blogumu ziyaret edersiniz :)

Jitterbug dedi ki...

Çok sevindim aşk-ı parfüm, ben de hemen blogunuza bakacağım, teşekkür ederim. :)

irem dedi ki...

evet tamda böyle bir blog arıyordum çok güzel olmuş hemen sık kullanılanlara ekledim tabiiki =)Birde bir şey sorucam şu sephorada satılan jimmy choo parfümünü çok seviyorum ama bence çok pahalı ona benzeyen bildiğin bir parfüm var mı ?

Oypa13 dedi ki...

Blog muazzam;emeklerin için tebrik ve teşekkür ederim.

"Carolina Herrera" ile ilgili yazı göremedim ama bir şeyler karalarsan sevinirim.

Özge dedi ki...

En büyük hayranın olarak daha fazla parfüm koklamış kadar olmak istiyorum,kokular arasında kaybolmuş gibi olmak istiyoruum; bloguna geri dön geri dön, ne olur geri dön :))

Jitterbug dedi ki...

Oypa13, çok teşekkürler. Carolina Herrera'nin pek çok parfümünü denedim fakat klasiğini deneme şansım henüz olmadı ne yazık ki.

Özgecim, hayran filan deyip bir anda şok etme beni. :)) <3 <3 <3

Maldoror dedi ki...

parfüm konusunda epey kafam karışık, zevkler değişkendir muhakkak ama bilgili birinin yorumuna ihtiyacım var rica etsem bana parfüm tavsiye edebilir misiniz (ten, yaş, uğraşı(?)bilgilerine ihtiyaç olur mu) bir de komik duruma da düşmek istemiyorum, lakin bilmemek ayıp değil...

Unknown dedi ki...

iyi günler.yorumlarınızı beğenerek takip ediyorum.bi sorum olacaktı.bu parfümlerin küçük esanslarının satıldığı yerler nresi acaba.nerden temin edebilirim

Adsız dedi ki...

Ben bir kaç aydır Chloe'nin bir kokusunu keşfettim.Pudra agırlıklı ve biraz da güllü gibi.Nefis bir koku emin olamadım Love olup olmadıgından (imitasyon)ama aşırı kalıcı.10 metre öteden gelen soruyor kokun ne diye?Love olabilir mi?cevap bekliyorum bu arada blogu sık kullanılanlara ekledim teşekkürler :)

burak şengil dedi ki...

merhaba;
parfümleri araştırırken yazınıız gördüm. parfümlere bu kadar kafayı takan biri olarak,gerçekten çok beğendim..kokular ancak bu kadar ii anlatılabilirdi..ben bir ömre bi kaç parfüm sığdırmaktansa,hepsiyle yani bana uyanlarla yaz kış farklı kokularla olmayı seven biriyim,maymun iştahlılık belki ama her kokunun bende farklı anıları olsun istiyorum..örneğin bugün lacoste touch of.. kullanıyorum yarın belki chanel chance....ama aklımda takılı olanlar yohji,wish,miracle,salvador ve dahası...durumum vahimmi dersiniz:))

parfüm dedi ki...

Türkiye'nin en büyük parfüm sitesini açıyoruz. Editörümüz olmak ister misiniz. Sizin gibi çok değerli arkadaşlarımızın yazıları ile parfüm severleri buluşturalım. emre@perikiz.com

turkish carpet dedi ki...

www.parfumler.gen.tr açmak üzereyiz kodlama bitme aşamasında max 1 aya tamamlayacağız. Bana makalelerin ile destek olur musun? emre@perikiz.com a olumsuzda olsa mailini beklerim.

Unknown dedi ki...

mrb.. "cannabis flower" isimli parfümü arıyorum ama bi türlü bulamadım.. :( diyarbakırda oturuyorum nereye sorduysam yoktu.. :( bargello, d&p v.s. hçbir parfümeride yoktu.. onu veya ona eş bi kokuyu nerden temin edebilirm ? yardımcı olabilrseniz sevinirm.. tşkr ederm..

neslişah dedi ki...

sanırım artık yazmıyorsunuz oysa güzel bir blog olmuş keşke devam etseniz :)

parfüm dedi ki...

parfum.net i açacağız. Dünyanın en büyük parfüm platformu olacak. 4 dil.... su an tasarım yapılmadı ama test amaclı parfumler.gen.tr ye bakabilirsin. irtibatlasmak ister ve yardımcı olmak istersen emre@perikiz.com veya 05533947171 irtibatlasabiliriz arkadaşım.

İzleyiciler

Twitter